Izvrstan odaziv na besplatnu radionicu o energetskoj obnovi obiteljskih kuća

Poduzetnički inkubator Grada Opatije – HUBBAZIA, bio je popunjen do posljednjeg mjesta za radionicu na temu energetske obnove obiteljskih kuća, koja se održala u četvrtak 15. veljače u Vili Antonio. Stručnjaci društva Delfin grupa d.o.o. iz Rijeke okupljenima su prezentirali Javne pozive Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu obiteljskih kuća i obnovljivih izvora energije za razdoblje 2021. – 2028. kojeg putem programa energetske obnove obiteljskih kuća provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radionica je bila besplatna i otvorena za svu zainteresiranu javnost, a građani su aktivno sudjelovali tijekom cijelog programa. Posebno su interesantna bila pitanja vezana za rokove, pripremu dokumentacije, kalkulacije vezane za potrošnju energije, građevinske materijale i sl. Također, građanima su praktičnim savjetima pojašnjene nejasnoće vezane za procedure, ali i mjere energetske učinkovitosti koje mogu značajno smanjiti potrošnju u kućanstvima, u nekim slučajevima i do 60% u odnosu na trenutnu.

Okupljeni su imali priliku dobiti i individualne savjete od stručnjaka, a iskazana je i želja okupljenih da ovakvih programa i savjetovanja bude još u budućnosti.