U Vili Antonio održan drugi DEMO DAY projekta HUBBAZIA

 

U ponedjeljak su, u Vili Antonio, prezentirane poduzetničke ideje proizašle iz opatijskog poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA. Interesantno, svih šest poduzetničkih ideja su kreirale žene sa područja Opatije, a neke su već otvorile svoje tvrtke i uspješno započele svoj poduzetnički put. Uz to što su sve žene poduzetnice, ovaj Demo Day obilježio je i velik broj ideja usmjeren na djecu i mlade.

 

Organizatori, Grad Opatija i Visoka poslovna škola PAR organizirali su događanje pod nazivom 2. DEMO DAY, a predstavili su se polaznici projekta sa svojim inovativnim poduzetničkim idejama, a nastale u sklopu edukacijskih ciklusa koje su polaznici pohađali u sklopu 3. Programskog Ciklusa.

 

Edit Zadković predstavila se sa projektom Brodski pod od tikovine kojim želi održati obiteljsku tradiciju i ponuditi tržištu vrhunski proizvod koji je tražen, Ivana Gašić Uremović došla je prezentirati nekolicinu projekata edukacija na talijanskom jeziku okupljenih pod platformom Iprincipi, dok je Mirna Grbac Rudec iz Studia Grbac predstavila Opatijski suvenir za djecu u vidu edukativne i atraktivne dječje opatijske slikovnice. Lorena Gregorović otvorila je nedavno u Opatiji obrt Petit  i prezentirala nam je svoje ideje primjene digitalnog dizajna, dok je Mara Dražina  u sklopu svojega projekta Akademija za kreativne komunikacije pokazala koliko bi Opatiji i regiji značile edukacije komunikacijskih vještina djece i mladih. Tea Vehovec otvorila je tvrtku Kao Mak sa kojom uspješno provodi psihološke radionice za djecu, ali je bila spriječena za prezentiranje.

 

Stručni žiri u sastavu; zamjenica gradonačelnika Grada Opatija – Kristina Đukić, voditelj marketinga tvrtke NetCom d.o.o. Rijeka – Ivan Jerčinović, te dekanica PAR-a  – doc. dr. sc.  Gordana Nikolić, donio je odluku da je najbolju prezentaciju imala Ivana Gašić Uremović za projekte Iprincipi – niz edukacija na talijanskom jeziku (izvaninstitucionalno učenje za djecu, kampovi za djecu i mlade, te učenje tal. jezika za djelatnike u turizmu). Tvrtka NOVAX je poklon bonom nagradila najbolju prezentaciju.

 

Svi su sudionici nagrađeni prigodnim poklonima te su im dodijeljene diplome nakon čega je uslijedilo druženje okupljenih.