„Kada biste imali 100.000€ za investirati, u što bi ste investirali?“ bilo je prvo pitanje upućeno opatijskoj publici okupljenoj u dvorani Vile Antonio. Odgovori su redom bili „nekretnine, zlato, ETF, te kriptovalute“ na što se Milun našalio kako se Hrvati ne odriču starih navika te da su takvim redoslijedom odgovori gdje god da održi radionicu u Hrvatskoj. Međutim,  Milun nas je podsjetio kako je od 2008. – 2015. zabilježen veliki pad vrijednosti nekretnina, na što su mnogi već zaboravili, te da ne postoji apsolutno sigurno investiranje.

 

Ova radionica „Obiteljske financije – praktični savjeti za kućni budžet“ održana je jučer u poslijepodnevnim satima, a organizatori su bili Grad Opatija i poduzetnički inkubator Hubbazia. Voditelj radionice bio je najpoznatiji hrvatski matematičar i financijski vloger – Toni Milun, kojeg mnogi prepoznaju sa tv ekrana u ulozi instruktora matematike, financijskog savjetnika i edukatora.

 

Prošle godine Milun se opatijcima predstavio sa temom financijske pismenosti,  a ovaj puta prezentirao je praktične savjete za obiteljske financije. Kako organizirati kućni budžet, kako i u što investirati, kako zarađivati više, te kako upravljati dugovima i kreditima bile su teme koje su se prožimale kroz ovu interaktivnu radionicu. Ulaz za sve prisutne bio je slobodan, a publika je sa velikim interesom pratila i sudjelovala u  dvosatnom programu.

 

Posebno interesantno je bilo aktivno sudjelovanje publike u kvizu i anketama koje su se vodile „u živo“, a pobjednike je Milun prigodno nagradio. Ovo je bila idealna prilika za sve zainteresirane da unaprijede svoje financijske vještine i tako osiguraju što veću financijsku stabilnost u budućnosti za sebe i svoju obitelj.

 

Milun se na kraju zahvalio na velikom odazivu publike te najavio nove radionice slične tematike koje će krenuti krajem ove i početkom naredne godine, te pozvao svih da prate društvene mreže i stranice poduzetničkog inkubatora Hubbazia.