U Hubbaziji održan DEMO DAY projekta HUBBAZIA

 

U petak 08.12.2023. su, u Hubbaziji, prezentirane su nove poduzetničke ideje proizašle iz prvog opatijskog poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA.

 

Organizatori, Grad Opatija i tvrtka SMION (Lean Startup Hrvatska) organizirali su događanje pod nazivom DEMO DAY, a predstavili su se ovogodišnji polaznici projekta sa svojim inovativnim poduzetničkim idejama koje su primjenjive u turizmu, a nastale u sklopu edukacijskih ciklusa koje su polaznici pohađali.

 

Ivan Cerovac i Ena Dunatov, predstavili su projekt RED – Razvoj edukativnoh društvenih igara za sustav formalnog obrazovanja, a radi se o inovativnoj društvenoj igri namijenjenoj višim razredima osnovne škole i srednjim školama koja za cilj ima educirati mlade o participativnoj demokraciji, društvenim pojavama i važnosti političke i građanske odgovornosti. Marija Gudeljević predstavila je projekt u sklopu svog obrta Nutrilagom, a radi se o edukacijama djece i mladih, ali i roditelja, o važnosti zdrave prehrane i stjecanju navika pripravljanja zdravih obroka. Jasmina Miličević predstavila je projekt Fit Kvarner klub u kojem objedinjava sve inovativne i moderne aspekte ponude u domeni fitnesa i zdravog načina življenja. Sanja Skočić (u timu sa N. Novak) predstavila je Igraonu, platformu za psihološku pomoć djeci i roditeljima. Studio Grbac Mirne Grbac ponudio je program STEAM radionica za djecu osnovnoškolce gdje ih se uči osnovama kodiranja. Kristina Kinkela Valčić predstavila je Art concept kojim izlazi na online tržište umjetnina.

 

Stručni žiri u sastavu; pročelnica upravnog odjela za strateški razvoj, europske fondove i gospodarstvo, Astra Gašparini, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Primorje i Gorski kotar, Vesna Bartolović Stančić, voditelj poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA, Tomislav Lesinger, te predstavnik tvrtke SMION – donio je odluku da je najbolju prezentaciju imali Ivan Cerovac i Ena Dunatov, za projekt RED – Razvoj edukativnoh društvenih igara za sustav formalnog obrazovanja. Tvrtka NOVAX je poklon bonom nagradila najbolju prezentaciju.

 

Svi su sudionici nagrađeni prigodnim poklonima te su im dodijeljene diplome nakon čega je uslijedilo druženje okupljenih. Time je završen edukacijski ciklus zanimljivih i inovativnih ideja kojima je Opatija obogaćena za nove oblike ponuda proizvoda  i usluga.