Projekt će uroditi otvaranjem moderno uređenog prostora – opatijskog start upa koji će biti smješten u Vili Antonio te će postati centar kreativnosti i poduzetničkih inovacija.

Ukupni prihvatljivi izdaci projekta iznose 2.242.385,25 kuna. Gradu će biti dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.874.634,07 kn što predstavlja 83,6 % prihvatljivih troškova. Grad Opatija će preostala sredstva u iznosu od 367.751,00 kuna osigurati Proračunom za iduću godinu. Sukladno planu to su sredstva dovoljna za trogodišnje trajanje projekta, no plan je da on postane samoodrživ.

– Od Hubbazie očekujemo da će pozicionirati Opatiju na karti kreativnosti, inovacija i novih tehnologija, omogućiti mladima razvoj poslovnih ideja, stvoriti nove poduzetnike. Važan nam je partner i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji će svojim studentima ponuditi angažman u start up inkubatoru, tako će oni moći nadograditi svoje znanje stečeno na nastavi te razraditi vlastite poduzetničke ideje. Vjerujem u mlade ljude jer njima pripada budućnost, a isto tako smatram da će se u vremenu od tri godine pokazati na koji način opatijski poduzetnički start up centar može nastaviti djelovati i da je to tek početak dobre, svježe priče, naglasio je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić prilikom potpisivanja Ugovora.

Kroz poduzetnički centar HUBBAZIA profesionalni mentori snažit će mlade, start-up poduzetnike, postojeće poduzetnike i sve fizičke osobe koje imaju namjeru pokrenuti vlastiti posao i time doprinijeti inovativnim rješenjima u jednoj od najznačajnijih gospodarskih grana Republike Hrvatske – turizmu, koja je povijesno vezana upravo uz Opatiju. Na raspolaganju će im biti uređen i opremljen suteren Vile Antonio na površini od 142 četvorna metra u kojem će moći razmjenjivati iskustva i znanja. Edukacije će se provoditi kroz 5 programskih ciklusa, poduzetničke ćakule i demo day događaje. Polaznici će učiti o izradi financijskog plana, definiranju cijena, troškova i sl., izradi marketinške strategije i plana, odabiru kanala promocije i prodaje, izradi brenda i vizualnog identiteta te izradi poslovnog plana, investicijskih planova i strategija. Ujedno na raspolaganju će im biti stručnjaci koji će im kontinuirano pružati savjete o svemu što je potrebno znati prije pokretanja vlastita posla. Bit će zaposlen i jedan profesionalan voditelj projekta koji će im svakodnevno biti dostupan.