Ćakulamo o poduzetničkim temama

Panel rasprave na temu poduzetništva u sklopu projekta HUBBAZIA

U Opatiji je prošle godine otvoren poduzetnički inkubator HUBBAZIA – Centar  za inovacije u turizmu. Radi se o novouređenom i moderno opremljenom prostoru koji u sklopu svojega programa nudi kvalitetne edukacije i program realiziranja poslovnih turističkih ideja. Uz programe edukacija i radionica, dio programa su i eventi posvećeni spajanju poduzetnika, širenju mreže poduzetnika, obrtnika i studenata te izgradnji kvalitetne poduzetničke klime u gradu Opatiji, ali i okolici.

Uz programe edukacija i radionica, dio programa su i eventi posvećeni spajanju poduzetnika, širenju mreže poduzetnika, obrtnika i studenata te izgradnji kvalitetne poduzetničke klime u gradu Opatiji, ali i okolici. Poduzetničke Ćakule će kroz 15 panela okupiti sve zainteresirane buduće i sadašnje poduzetnike, ali i sve one koje interesiraju poduzetničke teme kao što su: kako se odvažiti na poduzetništvo, kako razmišljati o vlastitom proizvodu ili usluzi u kontekstu razvoja opatijskog turizma, kako surađivati s jedinicama lokalne samouprave, kako se nositi s poteškoćama na poduzetničkom putu, a posebno – je li poduzetništvo previše zahtjevno, odnosno gdje i u čemu pronaći motivaciju za pokretanje vlastitog posla.

Paneli će se održavati jednom u 3 do 4 tjedna u prostorijama opatijskog Centra za inovacije u turizmu – Hubazzia. Svaki panel trajat će od 45 do 60 minuta.

————————————————————————————————————-

Prve Ćakule održati će se u petak, 04.02.2022. u 18.00h u prostoru Hubbazie (Vila Antonio, Nazorova 2, Opatija).

Tema panela je: Kada si poduzetnik – nisi sam!

Gosti:

Antun Bašić, Gordon Hill d.o.o.

Mauricio Počekaj, Udruženje obrtnika Opatija

Neven Jušić, U.O. KVARNER-COLOR

 

Moderatorica: Vedrana Lisica

 

————————————————————————————————————-

 

Što je cilj Poduzetničkih ćakula? Pokrenuti poduzetnički impuls Opatije!

A to namjeravamo ostvariti kroz:

– povezivanje mladih ili zainteresiranih za poduzetništvo s iskustvima postojećih poduzetnika različitih branši s našeg područja,

– motiviranje mladih i/ili zainteresiranih na pokretanje vlastitog biznisa – demistificiranje poduzetništva,

– poduzetništvo kao alat za ostvarenje vlastitih ambicija i snova,

– međusobna suradnja poduzetnika, umrežavanje, dijeljenja iskustava, spajanje jedinice lokalne samouprave i stanovništva na općoj razini podizanja cjelokupnog turističkog proizvoda Liburnije.

 

O PROJEKTU HUBBAZIA

Narednih godinu dana educirati će se pet generacija polaznika koji će imati priliku realizirati svoje kreativne turističke ideje od začetka do finaliziranja. Grad Opatija ovim putem poziva zainteresirane da se prijave na program inkubacije poduzetničkih ideja u turizmu koji se provodi u suradnji sa Visokom poslovnom školom PAR. Sve radionice i edukacije su besplatne, čak je osiguran i potrošni materijal i sav potreban pribor.

Prijaviti se možete individualno ili kao poslovni subjekt ne stariji od tri godine. Bitno je jedino da imate barem začetak neke inovativne poduzetničke ideje vezane za turizam. To naravno ne mora nužno biti revolucionarna ideja, bitno je da ima elemente inovacije u smislu nove usluge ili ponude na tržištu, da predstavlja osvježenje ili novu poduzetničku priliku koja će potencijalno zainteresirati investitore i ostale poduzetnike u regiji.

Uz predavanja i radionice, u projektu je moguće sudjelovati i u dane otvorenih vrata kada možete doći do besplatnih poslovnih savjeta ukoliko imate ili tek želite otvoriti malo ili srednje poduzeće. Termini besplatnih poslovnih savjetovanja biti će dostupni na web i facebook stranici projekta.

Grad Opatija poziva zainteresirane da nam se jave preko naše web stranice hubbazia.opatija.hr ili na e-mail: hubbazia@opatija.hr, a aktivni smo i na facebooku i instagramu.