U ponedjeljak 19.12.2022. održan je i posljednji, 5. Demo day projekta Hubbazia, čime je uspješno okončano svih pet generacija polaznika Hubbazie.

Predstavili su se polaznici programskih ciklusa poduzetničkog inkubatora –  Centra za inovacije u turizmu – HUBBAZIA. Polaznici su predstavili 11 od ukupno 30 poduzetničkih ideja odnosno poslovnih poduhvata koje su se razvijali zadnjih godinu dana u Hubbaziji, a istaknuli su se korištenjem suvremenih tehnologija, trendova ili materijala. Svoju inkubaciju i razvoj poslovne ideje polaznici su prošli kroz program programskih ciklusa edukacija zajedno sa stručnjacima Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke.

 

Braća Murat i Engin Elez – kroz Hubbaziu su razvili svoj koncept craft sladoleda i moderne opatijske slastičarnice La Riviera, Matija Magaš – prezentirao je svoju aplikaciju Active Tourism booking platformu 2 u 1, Mario Superina – prezentirao je koncept Eco Resort Hubbazia koji predstavlja eko i održivi koncept turističke ponude i smještaja, Megan Valenta &M Production – predstavila je svoje inovativne 3D vizualizacije turističkih objekata, Antonia Škravan – prezentirala je Visit Croatian Islands – inovativnu aplikaciju za promociju aktivnosti jadranskih otoka, Silvio Budicin – promovirao je svoj projekt Polybilliards – nove igre biljara, Ivana Gašić Uremović – predstavila je Iprincipi – programe edukacija na talijanskom jeziku za djelatnike u turizmu ali i za djecu, Mirna Grbac Rudec – prezentirala je Studio Grbac – Opatijski suvenir za djecu u vidu dječje slikovnice, Mara Dražina – razvila je Akademiju za kreativne komunikacije, Pera Marjanović i Valentina Perović – predstavile su svoju buduću tvrtku VIP koja će se baviti Luksuznim destinacijskim vjenčanjima, Valentina Hrvatin – predstavila je svoj CHARISMA creative studio, obrt za izradu handmade nakita i modnih dodataka.

 

Stručni žiri u sastavu; Pročelnica odjela za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije gđa. Tamara Sergo, voditeljica Odsjeka za naplatu prihoda Grada Opatije gđa. Marija Randić, te Sandra Anić iz tvrtke Aestus Consulting, donio je odluku da je najbolju prezentaciju imala Antonia Škravan za projekt Visit Croatian Islands – inovativna aplikacija za provođenje zajedničkih promotivnih aktivnosti jadranskih otoka. Visoka poslovna škola PAR je poklon bonom nagradila najbolju prezentaciju, a svi su sudionici nagrađeni prigodnim poklonima.