PODUZETNIČKE ĆAKULE GRADA OPATIJE DONOSE JOŠ JEDNU ATRAKTIVNU RASPRAVU NA TEMU:

„FINANCIRANJE PODUZETNIKA I ZAŠTITA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA“

 

U četvrtak, 29. rujna s početkom u 18 sati, opatijski poduzetnički hub – Centar za inovacije u turizmu organizirat će još jedan atraktivan susret  „Poduzetničke ćakule“ o temama koje zanimaju poduzetnike, ali i one koji to tek žele postati.

„Kreditiranje poduzetnika i zaštita intelektualnog vlasništva“ dvije su teme koje će nam u četvrtak predstaviti uvaženi gosti:

 1. Vesna Bartolović Stančić, voditeljica Područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak za Primorsko – goransku županiju
 2. Ivan Čop, direktor Zagrbečake banke – poslovnica Opatija
 3. Neven Tamarut, direktor razvoja poslovanja Znanstveno – tehnologijskog centra STEP RI

Panelisti će u sat vremena publiku provesti kroz osnovne termine, uvjete i procedure važne za razmišljanje kako o kreditiranju vlastitog poslovanja, tako i o tome zbog čega je važno razmišljati o zaštiti intelektualnog vlasništva te kriterijima koje je važno pritom zadovoljiti.

Kako se, osobito u slučaju kreditiranja, radi o temama koje su stalno aktualne među poduzetnicima i kod kojih se uvjeti i informacije koje se pojavljuju u javnosti mijenjaju slikovito rečeno – brzinom svjetlosti, a znatno ovise i o događanjima na globalnoj razini, bit će praktično čuti koji su trendovi trenutno na snazi i što poduzetnici mogu očekivati u bližoj budućnosti kako od bankarskog sektora, tako i od posebnih financijskih institucija kao što je to HBOR.

 

 

 

Za one koji žele znati više – što su Poduzetničke ćakule?

 

U Opatiji je 2021. godine otvoren poduzetnički inkubator HUBBAZIA – Centar  za inovacije u turizmu. Radi se o novouređenom i moderno opremljenom prostoru koji u sklopu svojega programa nudi kvalitetne edukacije i program realiziranja poslovnih turističkih ideja. Same Poduzetničke ćakule razvile su se kao podupirući interaktivni projekt u kojem jednako uživaju i panelisti, ali i publika s naglaskom na budućim ili mladim poduzetnicima kojima su informacije i iskustva različitih pristupa poduzetništvu izuzetno vrijedni. To je ukratko i osnovni cilj ovih panela – približiti polaznicima i ostalim stanovnicima našeg kraja poduzetništvo i poduzetničke trendove s naglaskom na turizmu.

 

Dosad se održalo osam susreta s odličnim panelistima pod kapom  “Poduzetničkih Ćakula” koje su zbog atraktivnih tema, stručnih gostiju i odlične atmosfere te konekcije s publikom oduševile i publiku i paneliste:

 

 • Suradnja u poduzetništvu: Antun Bašić (Gordon Hill), Neven Jušić (Kvarner Color) i Mauricio Počekaj (predsjednik UO Opatija),
 • Mediji i poduzetnici: Robert Zeneral (Ri portal), Edi Prodan (Novi list) i Ljiljana Vidmar (Grad Opatija),
 • EU fondovi: Sandra Anić (Aestus Consulting), Tomislav Kovač (Dblox modular) i Stefano Ladavac (Infinity Luxury),
 • Franšize: Ivan Starčević (Taxi Cammeo), Andrija Čolak (Colak Franschise Consulting) i Loris Dessardo (Auro Domus),
 • Eno-gastro prilike: Renata Vincek (TZ Kvarner), Daria Grošić (Hedonist) i Josip Orišković (A.S.I. sommelier),
 • Poduzetničke ideje: Nikša Kalčić (Aestus), Sandra Anić (Aestus) i Goran Lučin (Aestus),
 • Trendovi privatnih iznajmljivača: Mirko Bulić (Udruga iznajmljivača), Stjepan Brašnić (Interhome AG), te Filip Kovačić (Opatija hills),
 • Izazovi ulaganja u turističku destinaciju: Fernando Kirigin (gradonačelnik Grada Opatije), Tihana Radojković (Amadria Park), te dr.sc. Daniela Soldić Frleta (FMTU).