EU fondovi – prijatelji poduzetnika

U Opatiji treća po redu panel rasprava na temu poduzetništva u sklopu projekta HUBBAZIA

Poduzetničke ćakule Grada Opatije i Centra za inovacije u turizmu Hubbazia u petak 25. ožujka s početkom u 18 sati dovode još tri iznimna gosta s poduzetničkim pričama koje čine razliku. Sandra Anić, Aestus Consulting, Tomislav Kovač, Dblox Modular te Stefano Ladavac, Infinity Luxury, s različitih će  pozicija opisati mogućnosti koje nude EU fondovi, ali i prenijeti vlastita iskustva o tome koliko su strpljenje, strast i upornost važni saveznici u ostvarenju svake poduzetničke vizije.

Što su Poduzetničke ćakule?

U Opatiji je prošle godine otvoren poduzetnički inkubator HUBBAZIA – Centar  za inovacije u turizmu. Radi se o novouređenom i moderno opremljenom prostoru koji u sklopu svojega programa nudi kvalitetne edukacije i program realiziranja poslovnih turističkih ideja.

Uz programe edukacija i radionica, dio programa su i eventi posvećeni spajanju poduzetnika, širenju mreže poduzetnika, obrtnika i studenata te izgradnji kvalitetne poduzetničke klime u gradu Opatiji, ali i okolici. Poduzetničke Ćakule će kroz 15 panela okupiti sve zainteresirane buduće i sadašnje poduzetnike, ali i sve one koje interesiraju poduzetničke teme kao što su: kako se odvažiti na poduzetništvo, kako razmišljati o vlastitom proizvodu ili usluzi u kontekstu razvoja opatijskog turizma, kako surađivati s jedinicama lokalne samouprave, kako se nositi s poteškoćama na poduzetničkom putu, a posebno – je li poduzetništvo previše zahtjevno, odnosno gdje i u čemu pronaći motivaciju za pokretanje vlastitog posla.

Cilj Poduzetničkih ćakula je pokrenuti poduzetnički impuls grada Opatije. To se namjerava u sklopu ovog  projekta učiniti kroz povezivanje mladih ili zainteresiranih za poduzetništvo s iskustvima postojećih poduzetnika različitih branši s našeg područja, zatim motiviranjem mladih i/ili zainteresiranih na pokretanje vlastitog biznisa – demistificiranjem poduzetništva, te međusobnom suradnjom poduzetnika, umrežavanjem, dijeljenjem iskustava, spajanjem jedinice lokalne samouprave i stanovništva na općoj razini podizanja cjelokupnog turističkog proizvoda destinacije.