U Opatiji započela nova generacija polaznika Hubbazia poduzetničkih radionica – odaziv izvrstan!

Projekt HUBBAZIA – Centar za inovacije u turizmu, pokrenut je 2021. godine kada je sufinanciran sa sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.5 milijuna kuna od čega je EU sufinancira s 1.9 milijuna kuna, odnosno 83.6%.

Projektom su uspješno izvršena dva temeljna cilja:
1. Adaptacija i moderno opremanje prostora suterena Vile Antonio u svrhu aktivnosti projekta, te svrhu širenja ponude za mlade, nezaposlene, za kreativce, studente i sl.
2. Organizacija edukacija za poduzetnike početnike koji žele razvijati svoje poslovne ideje, a u cilju jačanja poduzetništva.

Program inkubacije poduzetničkih ideja u turizmu provodi se u suradnji sa tvrtkom Lean Startup Hrvatska d.o.o. Sve radionice i edukacije su besplatne, čak je osiguran i potrošni materijal i pribor za sve polaznike.

Glavni cilj projekta je osnažiti razvoj poduzetništva koji će dodatno jačati kompetencije i vještine poduzetnika putem raznih edukacija i radionica. Posljedično povećati zapošljavanje, otvoriti nova radna mjesta, jačati konkurenciju i stvarati novu poduzetničku snagu za razvoj cijele zemlje.

Do sada se u programu Hubbazia edukacija razvijalo 30 novih poduzetničkih ideja, preko 60 tvrtki je primilo savjetodavne usluge, održano je čak 25 popratnih događanja umrežavanja poduzetnika (17 Poduzetničkih Ćakula, 5 Demo dana te 3 Konferencije za javnost), a sa velikim interesom održane su uspješno i dječje radionice (Mići poduzetnici) te radionice otvorene za javnost (BrainstormU).

Uz predavanja i radionice, u projektu je moguće sudjelovati i u dane otvorenih vrata kada možete doći do besplatnih poslovnih savjeta ukoliko imate ili tek želite otvoriti malo ili srednje poduzeće. Termini besplatnih poslovnih savjetovanja biti će dostupni na web i facebook stranici projekta.

Grad Opatija poziva sve zainteresirane da nam se jave preko naše web stranice hubbazia.opatija.hr ili na e-mail: hubbazia@opatija.hr, a aktivni smo i na facebooku i instagramu.