Međunarodni dan mladih obilježit će se u Opatiji u petak, 12. kolovoza, nizom zanimljivih događanja namijenjenih mladima u organizaciji Savjeta mladih Grada Opatije, najavili su na konferenciji za medije održanoj u Caffe baru Eugenian zamjenica predsjednika Savjeta mladih Grada Opatije Valentina Dukić i članica Savjeta mladih i koordinatorica aktivnosti za ovogodišnji Dan mladih Ena Knežević Tončinić, a na konferenciji je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić.

– Ovo je drugi veći događaj u organizaciji aktualnog sastava Savjeta mladih Grada Opatije. Nedavno smo obilježili Dan sporta, a u petak ćemo obilježiti Međunarodni dan mladih, istaknula je zamjenica predsjednika Savjeta mladih Grada Opatije Valentina Dukić.

Program obilježavanja najavila je članica Savjeta mladih i koordinatorica aktivnosti Ena Knežević Tončinić.

– U jutarnjim satima na opatijskoj tržnici – Mrkatu u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Opatija održat će se pokazna vježba oživljavanja unesrećene osobe uz podizanje svijesti o važnosti zdravlja prigodnim mjerenjem tlaka i šećera mladima i svim zainteresiranim građanima. Demonstratorica će biti članica Kluba mladih GDCK Karla Vurić.

Poslijepodne, od 15:30 do 18:30 sati, održat će se radionica/predavanje stručnjaka za mlade, predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave Hrvoja Kovača na temu „Mladi NISU budućnost“ u prostorijama Centra za inovacije u turizmu – Hubbazia u Vili Antonio. Na predavanju će se govoriti o radu Savjeta mladih te politikama za mlade.

Večernji dio programa rezerviran je za Abbazia pub kviz u Eugenian Baru, koji počinje u 20 sati, a pripremili smo vrijedne nagrade za sudionike. Kviz će moderirati Dražen Turina Šajeta, koji će nakon kviza uz glazbu nastaviti zabavljati mlade i sve prisutne goste, objasnila je Ena te pozvala sve zainteresirane da se prijave na pub kviz na Facebook stranici Savjeta mladih.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić čestitala je svim mladim Opatijcima njihov dan.

– Savjet mladih je tijelo Gradskog vijeća Grada Opatije koje ima veliku važnost. Jedan od najvažnijih ciljeva gradske vlasti je omogućavanje dobrih uvjeta života naših mladih sugrađana. Tako Grad Opatija ima stipendije za srednjoškolce i studente, nudi mjere samozapošljavanja i zapošljavanja, a cilj je i pronalaženje modela stanovanja mladih Opatijaca, istaknula je Đukić.

Organizatori Dana mladih pozvali su sugrađane da im se pridruže u obilježavanju Dana mladih te istaknuli kako se programom nastoji edukativnim i zabavnim načinom okupiti mlade Opatijke i Opatijce, upoznati ih s radom Savjeta mladih te saznati što ih konkretno muči, kao i dodatno se umrežiti s lokalnim savjetima mladih kao i prijateljskim savjetima mladih.

Photo: opatija.hr