U Hubbaziji je 14.09.2022. sa početkom od 16h održana Konferencija za javnost. Radi se drugoj Konferenciji (prva Konferencija održala se na otvorenju HUBBAZIA-e u srpnju 2021.) na kojoj je predstavljen rad poduzetničkog inkubatora Hubbazia.

Na konferenciji se prva okupljenima obratila glasnogovornica Grada Opatije – gđa. Ljiljana Vidmar Erjavec zaželivši dobrodošlicu svim prisutnima, a posebno medijima koji su se okupili u značajnom broju. Okupljenima se potom obratio gradonačelnik grada Opatije gdin. Fernando Kirigin koji je u svom govoru istakao spremnost Grada Opatije da podrži poduzetnike i poduzetničke inicijative naglasivši da će Grad Opatija kroz sustave potpora i poticaja poduzetnicima i dalje nastavljati pomagati gospodarstvo sa još većim proračunskim iznosima. Izrazio je zadovoljstvo što je Hubbazia pokazala svoj inovacijski potencijal, a posebno je istakao što imamo već tri polaznika koji su uspješno otvorili nove tvrtke i započeli svoj poduzetnički put.

Potom se novinarima i javnosti obratio dr.sc. Marko Čičin-Šain, stručnjak i predavač Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke. Izrazio je zahvalnost što sudjeluje u projektu HUBBAZIA istaknuvši široku lepezu ideja i inicijativa koje su polaznici pokazali. Posebno ga veseli što su u ovako kratkom roku polaznici već ozbiljno krenuli u svoje poduzetničke pustolovine i izrazio je spremnost da ih podrži na tom putu.

Voditelj inkubatora Tomislav Lesinger, prezentirao je dosadašnji rad poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA. Osim kratke prezentacije ideja koje su svim okupljenima bile vrlo interesantne, javnost je upoznao i sa izvrsnim rezultatima rada Centra za inovacije u turizmu – HUBBAZIA. U sklopu projektnih aktivnosti pružene su savjetodavne usluge za 20 postojećih i 23 novootvorenih poduzeća. U sklopu programskih ciklusa 26 je novih poduzetničkih ideja koje se razvijaju ili su se razvile u HUBBAZIJI, a do sada je uspješno završeno 3 Programska ciklusa, održano je sedam Poduzetničkih Ćakula, te dva DEMO DAY-a. Voditelj Lesinger zahvalio se medijima na praćenju projektnih aktivnosti te je zaželio svim polaznicima i sudionicima projekta uspješan rad.

Nakon održavanja konferencije okupljeni su nastavili druženje uz zakusku.