Uspješno je započela radionica za djecu „Mići poduzetnici“ koju organizira poduzetnički inkubator grada Opatije – HUBBAZIA zajedno sa provoditeljima programa: udrugom Trija i Studiom Grbac.

 

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 – 12 godina, a održava se u jutarnjim satima u prostoru poduzetničkog inkubatora Vile Antonio u Opatiji. Radi se o radionicama kreativnog izražavanja, učenja o povijesnoj baštini grada Opatije, ali i jačanju prezentacijskih i STEAM (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) vještina i znanja.

 

Mali poduzetnici su dan započeli interaktivnim predavanjem, igrom i kvizom znanja na temu The Story of Opatija  Be Good With Tradition (program provodi Udruga Trija). Bilo je tu i zabave, ali i učenja o povijesti Opatije, poznatim ličnostima koje su posjetili Opatiju, važnim lokacijama i inspirativnim pričama, a sve prilagođeno njihovom uzrastu. Djeci se predstavio i turistički vodič, a cijela radionica kombinirano je vođena na hrvatskom i engleskom jeziku kako bi se djecu potaklo na izražavanje. Djeca će posjetiti i park Angiolina gdje će se pobliže upoznati sa povijesnom baštinom Opatije, a kroz niz kreativnih načina izražavanja – djeca kao mali turistički vodiči.

 

Djecu, organizatore i okupljene prigodno je pozdravila zamjenica gradonačelnika gđa. Kristina Đukić koja im je u ime Grada Opatije poželjela uspješan rad, te puno sreće na njihovom malom poduzetničkom putu koji ih očekuje.

 

Ovaj serijal radionica spaja nekoliko disciplina koje potiču kod djece kreativnost, rješavanje problema, inovacije, kritičko razmišljanje i timski rad. Želja je organizatora da se ovakva događanja odvijaju i više puta godišnje u prostoru poduzetničkog inkubatora kreirajući na taj način kvalitetan program za djecu.