U Hotelu Milenij održan prvi DEMO DAY projekta HUBBAZIA

U petak su, u hotelu Milenij, kao neovisni dio međunarodne konferencije PILC (PAR International Leadership Conference), prezentirane prve poduzetničke ideje proizašle iz opatijskog poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA.

Organizatori, Grad Opatija i Visoka poslovna škola PAR organizirali su događanje pod nazivom DEMO DAY, a predstavili su se polaznici projekta sa svojim inovativnim poduzetničkim idejama koje su primjenjive u turizmu, a nastale u sklopu edukacijskih ciklusa koje su polaznici pohađali.

Đuliana Radetić Valenčič se predstavila sa projektom Boutique Camping Abbazia koji ima elemente kreativne i bogate turističke kamping ponude. Antonia Škravan predstavila je inovativnu aplikaciju za provođenje zajedničkih (kolaborativnih) promotivnih aktivnosti jadranskih otoka. Megan Valenta predstavila je &M Production koji se bavi 3D marketingom za imerzivne i inovativne 3D vizualizacije turističkih objekata. Mario Superina predstavio je Eco Resort, kao novi i održivi vid luksuzne turističke ponude. Matija Magaš sa otoka Krka predstavio je aplikaciju ActiveTourism koja korisnicima nudi svu ponudu i aktivnosti turističkog sadržaja, a posebno aktivnog turizma. Gordan Kučan predstavio je GDK Modular modularne infrastrukturne hubbove. Prezentacija Silvia Budicina iz Rovinja sa projektom Polybilliards nije se održala zbog spriječenosti polaznika.

Stručni žiri u sastavu; zamjenica gradonačelnika Grada Opatija Kristina Đukić, glavni urednik časopisa Poduzetnik Vladimir Mihajlović, suosnivačica Feelsgood Social Impact Investment Fonda Renata Brkić, te dekanica PAR-a doc. dr. sc. Gordana Nikolić – donio je odluku da je najbolju prezentaciju imala Antonia Škravan za aplikaciju promotivnih aktivnosti jadranskih otoka. Tvrtka NOVAX je poklon bonom nagradila najbolju prezentaciju.

Svi su sudionici nagrađeni prigodnim poklonima te su im dodijeljene diplome nakon čega je uslijedilo druženje okupljenih.